Sportmassage

  Gebruikerswaardering: 0 / 5

  Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

   

  Je lichaam soepel en in balans met sportmassage.

  Doel van sportmassage is de doorbloeding van de spier te verbeteren en afvalstoffen afvoeren waardoor knopen en pijnlijke verharde spieren oplossen en weer soepel kunnen bewegen. Je spieren blijven in een goede conditie waarmee je het ontstaan van blessure kunt voorkomen.

  Een vervelend vastzittend punt in je lijf heeft effect op al je bewegingen en houding. Met die reden ook het belang om je tijdig te laten masseren en deze punten los te laten maken om verdere klachten te voorkomen. Om dieper door te kunnen dringen in de spier maak ik vaak gebruik van hotstone.  De warmte van de stenen dringt diep door in de huid en spier waardoor afvalstoffen uit de spieren makkelijker afgevoerd kunnen worden de massage nog meer effect heeft.

  Het is mogelijk om een totale behandeling of deelmassage te boeken.

   

   

   

   

   

  Zwangerschapsmassage

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

  Zwangerschapsmassage is een ontspannende lichaamsmassage.

  De zwangerschap is bijzonder wonderlijk, er gebeurt veel in en met je lijf. Deze aanpassingen en veranderingen die je lichaam doormaakt vergen ook nogal wat. Een zwangerschapsmassage geeft ontspanning aan je lichaam, spieren worden rustig los gemasseerd.

  Doorbloeding en circulatie wordt gestimuleerd waardoor je lichaam weer makkelijker ontspant en soepeler aanvoelt. Jezelf en je lijf even verwennen en energie opdoen.

  Je houding op de massagetafel is op je zij en je rug eventueel half zittende houding.

   

   

   

  Shantala massage (speciale zorg)

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

  Shantala massage Speciale zorg is een massagemethode gericht op mensen met een zorgvraag of beperking. Juist deze doelgroep is afhankelijk van de wijze waarop mensen in hun omgeving hen persoonlijke aandacht en met name aanraking geven.  Dit kan de kwaliteit van leven voor hen vergroten. Hierbij staan respect en waardigheid van de ander voorop. Je laat de ander voelen dat je hem accepteert zoals hij is en respecteert hierbij de grenzen die hij of zij aangeeft. In de zorg is benadering/bejegening een belangrijk aspect van kwaliteit.

  Shantala Speciale Zorg massagemethode wordt zowel over de kleding heen als op de blote huid gegeven . Hierdoor is het gemakkelijk toepasbaar voor alle leeftijden, alle zorgvragen/beperkingen en in bijna alle situaties. Shantala kan tijdens de dagelijkse zorghandelingen ingezet worden, maar ook als verwenzorg, gehele lichaamsbehandeling of deelbehandeling. Als je de ander mag aanraken doe je dit op een voor de ander veilige en overzichtelijke manier. De aanrakingen kenmerken zich door een vast patroon, ritme en herhaling wat veiligheid en duidelijkheid bied. Op het moment dat je iemand mag aanraken doe je dit met je volle hand en met je volle aandacht.

  Waarom shantala massagemethode:

  Tasten, aanraken, ontmoeten, geeft warmte, kleur en glans aan ieders bestaan. Mensen met een beperking of zorgvraag worden vaak alleen functioneel aangeraakt. Het tempo wat voor de mensen prettig is, wijkt af van mensen zonder beperking of zorgvraag. De behoefte aan een aandachtvolle aanraking is juist voor mensen zie zichzelf niet meer kunnen aanraken erg groot. Door deze massagemethode wordt het systeem geactiveerd om rust en verbondenheid te geven en het geeft een gevoel van welbevinden. De effecten zijn waarneembaar doordat de personen een meer ontspannen indruk geven, in de gezichtsuitdrukking en vaak ook in een rustige ademhaling. Naarmate deze mensen vaker worden gemasseerd, raken zij hier meer aan gewend, genieten ze hier meer van en houden de effecten langer aan.

  Shantala Speciale zorg is een zeer geschikte massagemethode voor mensen met een beperking of zorgvraag. U moet hierbij denken aan mensen met:

  • Autisme
  • ADHD
  • Verstandelijke beperking
  • Dementie
  • Lichamelijke beperking

  Varicare is aangesloten bij de Vereniging van Shantala docenten. Door jaarlijks enkele bijscholingen te volgen wordt de kwaliteit hoog gehouden en blijven de therapeuten van nieuwe methoden op de hoogte. De duur van een behandeling is afhankelijk van de grenzen die de persoon zelf aangeeft. De therapeut houdt hier rekening mee. De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze vorm van massage.

  Varicare heeft veel ervaring met het werken met mensen met een beperking of zorgvraag. Dit zowel met mensen met een autisme, lichamelijke beperking, ADHD als een verstandelijke beperking. 

  Voor meer informatie over de Vereniging Shantala Docenten verwijs ik u naar de website shantalaspecialezorg

   
   

  Babymassage

  Gebruikerswaardering: 0 / 5

  Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

  Shantala babymassage een ontmoeting tussen twee talen.

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kindje!

  Een klein wereldwondertje, je kindje dat alles nog gaat leren en ervaren.  Na de geboorte beschikt je baby meteen al over het vermogen om indrukken uit zijn omgeving te ontvangen en erop te reageren. Hij proeft, luistert, kijkt, volgt je bewegingen en grijpt je toegestoken vinger vast. Met subtiele gebaren geeft je kind je een wenk over wat hij prettig vindt en wat niet. We verstaan niet altijd de taal die je baby gebruikt. We zijn gewend om met taal te communiceren, maar geven ook nonverbaal veel informatie via onze houding, mimiek en geur.  Je kindje geeft jou ook veel informatie hoe het met hem gaat door het laten zien van een ontspannen of gespannen houding en mimiek, huilen is dan een overduidelijk signaal.

  Shantala babymassage vergroot de intimiteit tussen jou en je kindje, ervaart de veiligheid en verbinding door  het ontspannen intensieve contact tijdens het masseren. Je leert signalen van je kindje te zien en begrijpen, waardoor je er makkelijker op zal kunnen reageren. De spiraal van spanning die kan ontstaat als je baby veel huilt kan je hiermee doorbreken.

  Shantala babymassage is een cursus van  4 ochtenden in een klein groepje van 2 á 3 kindjes met ouder. Je gaat jouw kindje masseren en we bespreken de ontwikkeling van je baby. Je krijgt tips in het dragen en vasthouden van je kindje, wat te doen bij verkoudheid en darmkrampjes en wat je verder graag wil delen of bespreken.

  Bij aanmelding wordt in overleg een cursus gepland.

   

   

   

   

  Hotstone massage

  Gebruikerswaardering: 5 / 5

  Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

  Een hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 50 graden Celcius. Vandaar de naam hotstone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.
  Voor de massage worden alleen getrommelde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.
   
  De stenen worden in water opgewarmd en eerst op de rug gelegd.  Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een diepe druk, bij het wegnemen van de steen merk je dit goed.
  Na een legging van de hotstones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.
   
  De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.
   
  Een hotstone massage duurt gemiddeld wat langer als een andere massage en zal rond de 80 minuten duren.