Shantala massage (speciale zorg)

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
   

  Shantala massage Speciale zorg is een massagemethode gericht op mensen met een zorgvraag of beperking. Juist deze doelgroep is afhankelijk van de wijze waarop mensen in hun omgeving hen persoonlijke aandacht en met name aanraking geven.  Dit kan de kwaliteit van leven voor hen vergroten. Hierbij staan respect en waardigheid van de ander voorop. Je laat de ander voelen dat je hem accepteert zoals hij is en respecteert hierbij de grenzen die hij of zij aangeeft. In de zorg is benadering/bejegening een belangrijk aspect van kwaliteit.

  Shantala Speciale Zorg massagemethode wordt zowel over de kleding heen als op de blote huid gegeven . Hierdoor is het gemakkelijk toepasbaar voor alle leeftijden, alle zorgvragen/beperkingen en in bijna alle situaties. Shantala kan tijdens de dagelijkse zorghandelingen ingezet worden, maar ook als verwenzorg, gehele lichaamsbehandeling of deelbehandeling. Als je de ander mag aanraken doe je dit op een voor de ander veilige en overzichtelijke manier. De aanrakingen kenmerken zich door een vast patroon, ritme en herhaling wat veiligheid en duidelijkheid bied. Op het moment dat je iemand mag aanraken doe je dit met je volle hand en met je volle aandacht.

  Waarom shantala massagemethode:

  Tasten, aanraken, ontmoeten, geeft warmte, kleur en glans aan ieders bestaan. Mensen met een beperking of zorgvraag worden vaak alleen functioneel aangeraakt. Het tempo wat voor de mensen prettig is, wijkt af van mensen zonder beperking of zorgvraag. De behoefte aan een aandachtvolle aanraking is juist voor mensen zie zichzelf niet meer kunnen aanraken erg groot. Door deze massagemethode wordt het systeem geactiveerd om rust en verbondenheid te geven en het geeft een gevoel van welbevinden. De effecten zijn waarneembaar doordat de personen een meer ontspannen indruk geven, in de gezichtsuitdrukking en vaak ook in een rustige ademhaling. Naarmate deze mensen vaker worden gemasseerd, raken zij hier meer aan gewend, genieten ze hier meer van en houden de effecten langer aan.

  Shantala Speciale zorg is een zeer geschikte massagemethode voor mensen met een beperking of zorgvraag. U moet hierbij denken aan mensen met:

  • Autisme
  • ADHD
  • Verstandelijke beperking
  • Dementie
  • Lichamelijke beperking

  Varicare is aangesloten bij de Vereniging van Shantala docenten. Door jaarlijks enkele bijscholingen te volgen wordt de kwaliteit hoog gehouden en blijven de therapeuten van nieuwe methoden op de hoogte. De duur van een behandeling is afhankelijk van de grenzen die de persoon zelf aangeeft. De therapeut houdt hier rekening mee. De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze vorm van massage.

  Varicare heeft veel ervaring met het werken met mensen met een beperking of zorgvraag. Dit zowel met mensen met een autisme, lichamelijke beperking, ADHD als een verstandelijke beperking. 

  Voor meer informatie over de Vereniging Shantala Docenten verwijs ik u naar de website shantalaspecialezorg