Hotstone massage

  Gebruikerswaardering: 5 / 5

  Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
   

  Een hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 50 graden Celcius. Vandaar de naam hotstone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.
  Voor de massage worden alleen getrommelde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.
   
  De stenen worden in water opgewarmd en eerst op de rug gelegd.  Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een diepe druk, bij het wegnemen van de steen merk je dit goed.
  Na een legging van de hotstones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.
   
  De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.
   
  Een hotstone massage duurt gemiddeld wat langer als een andere massage en zal rond de 80 minuten duren.